Anatomia de l'Aparell Digestiu |
L'aliment entra al cos, primerament passant per la boca, on el menjar és tallat per les dents i mastegat pels queixals. La saliva és un àcid molt senzill que s'encarrega juntament amb les dents, queixals i la llengua de fer una primera digestió.
Seguidament passa per la faringe, on l'aliment és transportat cap a l'esòfag que allà, es produeix una acció mecànica mitjançant dilatacions i contraccions de les parets de l'esòfag qua l'ajuden a avaçar l'aliment fins l'estòmac.
A l'estómac, l'aliment es barreja amb els sucs gàstrics i es converteix en una massa líquida. L'estómac remou l'aliment durant prop d'una horai que seguidament passa a l'intestí prim.
A l'intestí prim, l'aliment es barreja amb la bilis, el suc pancreàtic i els sucs intestinals.
Entrada en contacte amb l'aparell cirulatori:
Les molècules resultants de la digestió dels aliments atravessen les parets de l'intestí prim (ili) passant per la sant i la linfa. La linfa, transporta fundamentalment els productes de la digestió de les grasses, el resultat és transportat per la sang.
Per a que el porcés sigui aficaç, les parets de l'intestí contenen vellositats intestinals que augmenten la superficie d'absurbció.
A l'intestí gros, els aliments no assimilats són conduïts cap a l'anus, on s'expulsen a l'exterior. A l'intestí gros s'absorbeix l'aigua dels aliment i aprofita per aconseguir (gràcies a la flora bacteriana) substàncies nutritives que el nostre cos no ha sigut capaços de disoldre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada